Hakkımızda

LabEN Tarımsal Analiz Laboratuvarı toprak, bitki, su ve gübre analizi konularında tarımsal üretim ile iştigal eden üreticilere ve gübre üreticilerine hizmet vermek amacıyla 2001 Yılı Nisan ayında Antalya da kurulmuş ve faaliyetlerine başlamıştır. Her yıl hizmet kapsamını genişleten, kaliteyi, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutan "Laben Laboratuvarı" ,Zirai analiz laboratuvarcılığına getirmiş olduğu değişim ve yeni anlayış sayesinde yüksek bir ivme ile gelişmesini sürdürmüş olup, 2002 Yılı Haziran ayında Türk Standartları Enstitüsünden TSE EN-ISO 17025 standardı belgesini almıştır.Böylece ülkemizde kendi konusunda ilk belgeli laboratuvar olma özelliğini taşımakta olup, bunun sorumluluğunu tüm çalışmalarında gözetmektedir. Bitki Besleme uzmanı akademisyen (Prof. Dr. Rıfat Yalçın) danışmanlığında deneyimli geniş kadrosuyla hizmet vermektedir.

Laboratuvarımız kuruluşundan itibaren oldukça yüksek bir ivme ile gelişmesini sürdürmüş olup, bünyesinde halen bir Bitki Besleme uzmanı akademisyenler ( Prof. Dr. Rıfat Yalçın) danışmanlığında yedi Ziraat Mühendisi, üç Kimyager, iki laborant ve iki yardımcı personel ile hizmet vermektedir.

Analizlerde kullanılan metotlar uluslararası düzeyde kabul görmüş metotlar olup, özellikle toprak analiz metotlarının ülkemiz topraklarına uygunluğu, değişik üniversite ve araştırma kurumları tarafından kanıtlanmış bulunmaktadır. Toprak analizleri, tarım topraklarının verimlilik potansiyellerini ortaya koymak ve üzerinde yetiştirilecek bitkiler için sağlayacakları bitki besin maddeleri düzeylerinin belirlenmesi amacıyla yapılmaktadır. Bu amaçla toprak örneklerinde pH, karbonatlar, aktif kireç, eriyebilir toplam tuz, doymuşluk, bünye, organik madde, toplam N, alınabilir P, K, Ca, Mg, Na, Fe, Mn, Zn, Cu, B ve Mo analizleri yapılarak, analiz sonuçları yorumlanmakta ve yetiştirilecek bitkilerin besin maddesi gereksinmeleri dikkate alınarak gübreleme programları hazırlanmaktadır. Böylece gereği kadar gübre verilmesi sağlanarak, son derece değerli tarım topraklarımızın verimlilik dengeleri korunmuş, gübrelemenin çevre üzerindeki olumsuz etkileri giderilmiş, daha fazla, daha nitelikli ve daha sağlıklı tarımsal ürünler elde edilmiş olmaktadır.

Bitki analizleri (özellikle yaprak), dolaylı olarak bitkilerin üzerinde yetiştikleri toprakların verimlilik durumlarını ortaya koymak ve uygulanan gübreleme programlarının kontrolü ve geliştirilmesi amacıyla uygulanmaktadır . Yaprak örneklerinde N, P, K, Ca, Mg, Na, Fe, Mn, Zn, Cu, B ve Mo besin elementlerinin analizleri yapılmakta ve analiz sonuçları söz konusu bitkiye özgü sınır değerleri ile kıyaslanarak bitkilerin beslenme düzeyleri değerlendirilmektedir.

Etiketler

analiz toprak gübre yaprak su örnek rezüdü

Fotoğraflar

Görüşler (5)

Can Şimşek

Uygun fiyata güvenilir analiz kaliteli hizmet için doğru yer 10 yıldan uzun süre sorunsuz çalıştığım sevdiğim laboratuvar

5 yıl önce

Mehmet Alti

İşinin ehli başarılı bir kurum.

5 yıl önce

EVRENSEL TOTAN

Toprağın dili.

5 yıl önce

Aysima Akar

Lab sonucunu geç gönderiyorlar

5 yıl önce

NASIL YAPILIR ? UP tv

Harita sayesinde çok kolay buldum.Toprak ve yaprak analizi yaptırdım.Bu sayede eksik olan mineralleri tamamladim.Daha sağlıklı ve bilinçli üreticilik yapıyorum.Çok ilgililer.Teşekkürler laben.

7 yıl önce

Yorum Ekle