Mekan 360

Hakkımızda

  Binanın temelleri Türk Ocağı binası olarak atılmış, Bu kuruluş kapatılınca bina tamamlanamamış, dönemin Valisi Lütfi Kırdar binanın kütüphane olarak tamamlanabilmesi için Manisa Kitapsaray Kurumu'nu kurmuştur. 1937 yılında çalışmalarına başlayan dernek 29 Ekim 1938 günü düzenlenen rörenle Kitapsaray adıyla hizmete açılmıştır.
  1940-944 yılları arasında askeri hastane olarak da kullanılan bina ancak 23 Nisan 1945 tarihinde ikinci bir açılış töreni ile kütüphane olarak halkın hizmetine sunulmuştur.
  Kütüphanenin ilk koleksiyonu büyük oranda Muradiye ve Çeşnigir Kütüphanelerinden taşınan kitaplar ile ilçe ve Köylerden derlenen toplam 11.50 adet kitap oluşturulmuştur. Bu kitapların da büyük çoğunluðu 1928 yılından önce yazılan ve basılan yazma ve arap harfli basma eserleridir.

Etiketler

kitap kültürel set yetişkin-bölümü kamu-hizmet bilgi ansiklopedi

Fotoğraflar

Görüşler (5)

açılamayan yelken

Haftasonları kapalı olması can sıkıcı. Haftaiçi sınava hazırlanan öğrenciler nedeniyle uzun süre biri kalksada otursam denilen yer. Kitapların hepsini okumuşçasına, kitap sayısı az diyerek homurdananlara anlam veremesemde, sanat alanında yetersiz. Manisa Valiliği' Manisa üzerine yazılmış kitapları üniversite ve halk kütüphanesi arasında paylaştırdık dese de kitapların nereye kaybolduğu belli değil, İl Kültür ise konudan habersiz. Tarihiyle son derece önemli olan kent hakkında bilgi veren kaynakların bir '' odacık'' kadar olması üzücü.

5 yıl önce

Sherıff

Görevliler personeller çok ilgili ve içinde internete erişebilceğiniz halka açık bilgisayarlar var dergiler kitaplar cd ler gazeteler bulabilirsiniz çocuk bölümü ile yetişkin bölümü var birsürü kitap mevcut ister ders çalışabilir ister kitap okuyabilirsiniz

5 yıl önce

osman ALYAZ

Çok güzel bir yer insanın kitaplardan hiç ayrilmayasi geliyor

5 yıl önce

Gizem Görmüş

5 yıl önce

Cennet Öztürk

5 yıl önce

Yorum Ekle