Mekan 360

MARMARİS KARACASÖĞÜT İSKELE

Görüntülenme - 12178 Yorum Ekle

Hakkımızda

1960’lı yıllarda Gökova’da geleneksel balıkçı teknesi “gulet”lerle başlayan ve bugün Güney Ege patentli bir Dünya markası olan Mavi Yolculuk, Karacasöğüt Köyü’nü önemli bir üne kavuşturdu. Köy, yatlar için doğal bir liman oluşturur. Kıyıdaki tesislerde teknelerin elektrik ve su ihtiyacı karşılanabiliyor. Küfre, Tuzla, Söğüt, Ayın Koyu ve İngiliz Limanı bölgenin en bilinen mavi yolculuk duraklarıdır. Cumhurbaşkanlığı Yaz Köşkü de köye bağlı Okluk Koyu’nda bulunuyor. Gökova Yelken Kulübü de köyün sınırları içerisinde faaliyet gösteriyor ve yetiştirdiği yelkencilerle Türk sporuna önemli katkı sağlıyor.

Çevresi çam ağaçlarıyla çevrili köy, Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yeraldığından yapılaşma en alt düzeyde. Ayrıca çevredeki tarihi kalıntılardan dolayı 1. Derece Arkeolojik Sit alanı olarak da kayıt altında. Kalıntıların çoğu Helenistik döneme ait. Antik Amnistos ve Euthenna isimli yerleşimlere ait çok fazla bir şey kalmasa da henüz bölgede ciddi bir kazı çalışması yapılmamış.

In 1960s, traditional fishing boats “gulet” started the Blue Voyage (or Blue Cruise), now a world brand of Southern Aegean origin; and this period contributed greatly to the fame of Karacasöğüt village, since it serves as a natural harbour for yachts. The facilities on seafront meet electricity and water requirement. The best known blue voyage stops of the region are Küfre,Tuzla, Söğüt, Ayın Cove and İngiliz Limanı. Presidency Villa is also located in Okluk Cove, within the borders of Karaca. Gökova Sailing Club operates within the village and contributes to Turkish sailing thanks to athletes it grows.

The village is surrounded by pines; and since it is in Gökova Specially Protected Enviroment Area, housing is at minimum level. Besides, the historical ruins around makes Karaca a grade 1 archaeological site. Most ruins belong to Hellenistic era. Even though there is not too much remnants from ancient cities of Amnistos and Euthenna, a significant excavation is yet to be done.

Etiketler

gökovanın incisi yat turlarının uğrak yeri best yatch tours 360 vr sanal tur viar turkey video virtual tour turkey mekan360 mekan

Fotoğraflar

Görüşler (5)

Samuel Boulay

Beautiful place near marmaris .. with pacas kitchen & bar with great foods .

5 yıl önce

Bulend Temur

There is no facilty for swiming but there are restaurant that you can eat and drink. It is natural small harbour for boats.

5 yıl önce

Enes Kutluca

Nice beach, not crowded, some cafes around

5 yıl önce

İlker ERDOĞMUŞ

Lovely bay. Docked at gokova yelken club for the night and got electricity & water (30 euro docking fee). Call at ch 72 when approach. Had dinner in the club's excellent restaurant. Excellent food at very reasonable prices. Highly recommended. The restaurant has a grand piano and you are welcome to play if you are good at it :).

6 yıl önce

49FLAWLESS

Beautiful and peace

5 yıl önce

Yorum Ekle