MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

Hakkımızda

Çeşitli mühendislik alanlarında mesleki bilgilerle donatılmış nitelikli mühendisler yetiştirmek amacıyla kurulan Mühendislik Fakültesi, faaliyetlerine 20 Temmuz 1982 tarihinde başlamıştır. Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Metalurji Mühendisliği, Çevre Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği bölümlerinden oluşmaktadır. Kimya, İnşaat, Makine ve Çevre bölümlerinde örgün ve ikinci öğretim, Elektrik-Elektronik Bölümünde ise örgün öğretim sürdürülmektedir. Endüstri, Metalurji ve Bilgisayar Mühendisliği bölümlerine öğrenci alımı için gerekli hazırlıklar sürdürülmektedir.
Eğitim öğretim etkinlikleri ve bilimsel çalışmaların 21 profesör, 28 doçent, 68 yardımcı doçent, 4 öğretim görevlisi, 28 araştırma görevlisi ve 1 uzman tarafından yürütüldüğü Mühendislik Fakültesinde, mühendisliğin tüm dallarında evrensel nitelikte eğitim verilmektedir. Mühendislik Fakültesi mezunları gerek kamu ve gerekse özel sektörde mühendis ve yönetici olarak iş bulabilmektedir.

Etiketler

erzurum ataturk universitesi

Fotoğraflar

Görüşler (5)

Fuat KILIÇ

Hey gidi Atatürk üniversitesi mühendislik fakültesi ! Kar demedik kış demedik, sabah 8:00, akşam 22:00 dedik... kütüphanesinde, laboratuvarında yattık kaltık... Biter mi dedik. Bi o kadar daha geçmiş... :) ...

6 yıl önce

zeynep okumuş

5 yılımın geçtiği uzun koridorlu kapı girişinden itibaren sizde farklı bir his uyandıran fakülte. Dün ziyarete gittiğimde önündeki tüm çim yeşillik alanın yok edilmesine üzüldüm. Oysaki o çimler öğrenciler için Erzurum da ki en büyük keyiflerden biriydi. Yazık etmişler.

7 yıl önce

Özlem Korkut

Ömrümün tam 20 yılının geçtiği fakülte. Daha ne kadar beraber oluruz bilmiyorum ama içine girdiğimde farklı bir enerji ve huzur bulurum.

7 yıl önce

Erdem Fidan

Hey gidi yıllar. Kantine gidip çay içemeden derse zor yetiştiğimi çok hatırlarım. Koridorlar koşu parkuru kadar uzun.

7 yıl önce

Burak Meral

Vira bismillah

6 yıl önce

Yorum Ekle