Mekan 360

NOEL BABA MÜZESİ ANTALYA

Hakkımızda

M.S. 3. yüzyılın ikinci yarısında Patara'da doğup Myra'da piskoposluk yapmış olan Aziz Nikolaos'ın saygın dini kişiliği öldükten sonra aziz mertebesine ulaşmasını sağlamış, başta eski Rusya Çarlığı olmak üzere Avrupa'nın birçok ülkesinin en popüler azizi olmuştur.
Aziz Nikolaos Kilisesi, Bizans sanat tarihinin önemli bir anıtı mimari üslubu ve süslemesiyle Orta Bizans Dönemi'nin en seçkin örneğidir. İ.S. 5. yüzyılda Myra'nın (Demre) Likya eyaletinin başkenti, Myra Başpiskoposu'nun da Anadolu'nun ikinci büyük din otoritesi olması, Aziz Nikolaos'un ölümünden sonraki yıllarda şehrin saygınlığının artmasında büyük rol oynamıştır. Myra halkı ölümünden sonra Aziz adına önce bir anıt, sonra da büyük bir bazilika inşa ettirmiş, bu devirde Aziz adına İstanbul'da büyük bir kilise inşa edilmiştir. Myra'daki bazilika depremler ve şehre yapılan akınlar sonucu 8. yüzyılda büyük hasar görmüş, 9. yüzyılda ise kubbeli kilise olarak yeniden inşa edilmiştir. Daha sonraki ilaveler 11. yüzyılda Orta Bizans devrinde gerçekleşir. Bu dönemin en önemli onarımının 1042'de İmparator IX. Konstantin ile karısı Zoe tarafından yapıldığı bilinmektedir. Yüzyıllar içinde çeşitli nedenlerle tahrip olmuş kilisenin diğer geniş kapsamlı onarımı 1862 yılında Rus Çarı I.Nikolay tarafından gerçekleştirilmiştir.

Etiketler

museum nicholas arkeolojik antik pikopos m.s.

Fotoğraflar

Görüşler (5)

Burcu Işıksaçar

St Nicholas Church is so great. Russians did their best to keep this holy place active

5 yıl önce

Piotr Dziekański

It was ok but there was no snow and Christmas gifts

5 yıl önce

Ahmet Selim Bozok

The Santa Claus museum is at The west end of Demre. In The past, the place was The destination of pilgrimage, now it is an attraction for tourists. It was the church of Aya Nichola from Myra. There are very beautiful and preserved freaks on the walls. It is worth a short visit.

6 yıl önce

Юра Рудакевич

Nothing special. Just old ruins of cherch and a lot of russian tourists. Do not recommend.

6 yıl önce

Selcuk Ozsahin

Historical place old church

5 yıl önce

Yorum Ekle