Mekan 360

Hakkımızda

Ödemiş Belediyesi Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi (ÖYKAM), olasılıkla 18. Yüzyılın ilk yarısında inşa edilmiş iki katlı ahşap-bağdadi bir yapı olan Keçeci (zade) Hanı ile 1926 yılında bu hanın kuzey cephesi ve avlusunun bir bölümüne inşa edilmiş Yıldız Oteli binasında hizmet vermektedir.Ödemiş Belediyesi’nin 2006 yılında kamulaştırdığı Yıldız Hanı ve Oteli’nin, Tarihi Kentler Birliği’nin desteğiyle hazırlatılan rölöve, restitüsyon ve restorasyon projeleri, ilgili kültür ve tabiat varlıkları bölge kurulunca onaylandı. 2009 yılında restorasyonu tamamlanan Yıldız Hanı ve Oteli’ni belediye, Ödemiş ve Küçük Menderes Havzası’nın geçmişi ve kültürünün tanınması ve tanıtılması amacıyla kent arşivi ve müzesi olarak işlevlendirdi. 25 Şubat 2012 tarihinde ziyarete açılan ÖYKAM 1 arşivci, 1 kütüphaneci, 1 arkeolog, 1 adet hizmetli ve 4 adet güvenlik görevlisi ile hizmet vermektedir.
 
Yıldız Oteli, alt ve üst katında mevcut toplam 14 oda 4 koridor; Keçecizade Hanı, alt ve üst katında 3 oda ile 80 ve 150 metrekarelik 2 sergi salonundan oluşmaktadır. Şuan itibariyle 35.500’e yakın taşınır kültür varlığı, toplam büyüklüğü 455 metrekare civarında olan odalar, koridorlar ve sergi salonlarına yerleştirilmiş camlı dolaplarla ayrıca iç avluda açık olarak sergilenmektedir. AyrıcaÖdemiş ve Küçük Menderes Havzası’nın tarihine ışık tutan arşiv ve uzmanlık kütüphanesinden de oluşmaktadır.

Etiketler

Ödemiş Yıldız Kent Arşivi Müzesi kent arşivi müze kültür tarih izmir 360 vr sanaltur sanal tur viar turkey video virtual tour turkey mekan360 mekan

Fotoğraflar

Görüşler (5)

Abdullah Metin

Öncelikle böyle bir müzeyi kazandırdıkları için teşekkürler. Ödemişin tarihi ve kültürünü gelecek nesillere de aktarma için harika bir müze yapılmış. Ödemiş'te yaşam, gelenek ve görenekler, giyim-kuşam, esnaf kültürü ve yakın tarihe ait bir çok obje sergilenmektedir. Tam bir etnografya müzesi olmuş. Ayrıca Saraçoğluna ait özel bir bölüm, milli mücadele dönemi ve Kore bölümleri de bulunmaktadır. Giriş ücretsizdir, pazartesi günleri de kapalıdır.

5 yıl önce

öznur ağırbaşlı

Harika bir müze olmuş. Bağışta bulunan Ödemişlilere sonsuz teşekkürler. Bu güzellikleri evlerinde saklamayıp bizlerle paylaştıkları için. 20 . Yy başlarından kalmış opalin ve cam hazneli gaz lambalarına bayıldım. Eski tabancalar, hançerler, daktilolar, fotoğraf makineleri, film oynatma makineleri bir harikaydı.

5 yıl önce

Halil Alpay

İzmir'in düşman işgalinden kurtarıldı gün göndere çekilen Türk bayrağı burada sergilenmektedir.

5 yıl önce

Deniz Konus Eydemir

Gezilesi guzel müze.eskilerrr

5 yıl önce

Sezin İsildar

Ödemiş teki yaşamı anlatan güzel bir müze .Sergi salonlarinda kişisel sergilerde yapılmaktadır.

5 yıl önce

Yorum Ekle