Mekan 360

SALİM MUTLU MÜZESİ ÇANAKKALE

Hakkımızda

Şahindere şehitliğinden yola devam ettiğimizde karşımıza çıkan Kabatepe yol ayrımından dönmeyip düz gittiğimiz taktirde bizleri Alçıtepe( eski adı ile Kitre Köyü) köyü karşılayacaktır.Her türlü ihtiyacımızı (İbadet, alışveriş,yemek,lavabo vs.) karşılayabileceğimiz bu köyde bir de ücretsiz müze bulunmaktadır.Çanakkale Savaşlarının anısının yaşaması için büyük fedakarlıklar göstermiş olan Salim Bey’in kendi çabaları ile oluşturduğu müze mutlaka ziyaretçiler tarafından gezilmeli.Kabatepe müzesine de katkılar yapan  Salim Bey 2004 senesinde vefat eder.Müzeyi şuan yakınları idare ediyor.Ücretsiz  müzeye  dileyen ziyaretçi bağış yapabiliyor.

Etiketler

salim mutlu müze çanakkale eceabat tarih

Fotoğraflar

Görüşler (5)

Bozkurt Çitergi

This small museum is the most interesting which one of the museums around here. The place contains large amount of bullets and equipments that have been used in battlefield which belongs to the turks, the french, and the british. You can find many interesting things in this place. There is a benefit to your knowledge that the museum tour has too little fee therefore you’ll need the coin in order to the pass.

5 yıl önce

Omer Ömer

Çanakkale'nin Eceabat ilçesine bağlı Alçıtepe Köyü'nde yaşayan 75 yaşındaki bakkal Salim Mutlu, çocukluğunda Çanakkale Savaşı'ndan geriye kalan materyalleri toplayıp, hurdacıya satarmış; tıpkı diğer çocuklar gibi... Mutlu'nun 'üç-beş kuruş' uğruna Gelibolu Yarımadası'nı 'çapalaması', bir bakkal dükkânı açana dek devam etmiş. Koca tarihin hurda niyetine eriyip gitmesine daha fazla dayanamayan Mutlu, bakkal raflarının bir bölümünü taihîm eserlerin sergilenmesi için ayırmış. Bugün savaş hatıraları bakımından bölgedeki birçok müzeden daha zengin olan 'Bakkal Salim Mutlu Müzesi'nin temeli işte o zamanlar atılmış. Kurşunla delinmiş bir sigara tabakasından, dağılmış bir tespihten geriye kalan birkaç boncuğa varıncaya kadar hiçbir hatıra küçümsenmemiş. Köylüler de tarlalarında bulduklarını Salim Mutlu'ya vererek müzenin oluşumuna katkıda bulunmuş. Tabancalar, tüfekler, şarapnel parçaları, mermiler derken bakkal dar gelmeye başlamış. 2004 yılında vefat eden Salim Mutlu tarafından kurulan müzedir. Çanakkale Savaşına ait belgeler ve savaş malzemeleri sergilenmektedir.

5 yıl önce

Ercan Baştürk

2018 Temmuz'da 2 TL'ye bu güzel müzeyi ziyaret ettim. İçerik son derce zengin. Buradan geçerseniz mutlaka ziyaret edin, bu koleksiyonun sergilenmeye devam etmesine küçük bir katkıda da bulunmuş olursunuz.

5 yıl önce

ali korkut

Farklı bir müze konsepti. Tarihi hissediyorsunuz

5 yıl önce

Gülsüm Savaş

Tur esnasında rehberimizin eşliğinde gezdik bu özel müzeyi. Yaşanan savaşla ilgili çok dolu dolu hazırlanmış bir bir alan. Yrrinde anlatılan anektotlarla da unutulmaz oldu bizim için. savaşta düşman askerinin ne kadar acımasız olduğunu gösteren birçok materyal de var. Ayrıca hep derler ya Çanakkale de metre kareye 6000 mermi atıldı diye. İşte burada onu da canlandırmışlar.... Gerçekten mükemmel bir müze idi....

5 yıl önce

Yorum Ekle