Hakkımızda

SALKIM KONAK 1800 yıllarında inşası gerçekleştirilen birebir Rum mimarisinin köyümüzdeki sayılı örneklerindendir. Zamanında evin ilk sahibi dönemim en güzel misafiri bu eve gelin olarak gelmiş Elpida (eli) hanım konağın ilk müşterisi olmuştur J.Ama Elin güzelliğinden dolayı kaynanası tarafından çekilmemiş ve kocasıyla arası bozulmuştur. Hatta Eli gerdek gecesini odalarımız dan olan gelin odasında yaşamıştır.

            Salkım Konak yaşanan kurtuluş savaşı sonunda 1922’de köyü terk eden Rumların ardından ATATÜRK’ÜN 1924 mübadele anlaşmasıyla köye gelen vatandaşlara Yunanistan’daki mallarına karşın adi iskân altında verilmiştir. Sonrasında evin ilk bilindik sahibi köyün zeytinyağı fabrikası işletmecisi olan Ali Tabak, evi işçiler için lojman olarak kullanmıştır.

 

Etiketler

erken-reservation en-iyi-otel-rezervasyon-sitesi butik sirince tatil salkım konak doktor 360

Fotoğraflar

Görüşler (5)

Selcuk Nizamoglu

Excellent location and breakfast. Wooden bungalows are very nice, but bathroom needs better maintenance. Sirince is a must-see beautiful village reflecting the Anatolian history.

5 yıl önce

Gözde İrcal

Girişten itibaren deneyimlerimi yazmak istiyorum. Öncelikle konumu çok kolay Şirince çarşısı dediğimiz yerde. Otelde konaklama yapma imkanımız yoktu bu sebeple baştan konuşarak 10 gibi giriş yapıp akşam 6da çıkacağımızı bildirdik. Kapıdan içeri girer girmez kahvaltıya aldılar bizi. İlk kaydını yaptır paranı öde muamelesi yapmadılar ki bu çok hoş bir davranıştı. Bir kahvaltı geldi aman allahım çiçekli köyde 100 tl verirdik o kahvaltıya. Saatlerce kahvaltı yapmak istedik. Kuzine sobada hem ısındık hem ekmeklerimiz kızardı. Odamıza doğru ilerlerken (ki bence mini evimize demeliyim) yeşilliğine ve dizaynına hayran kaldık. Her mini evin mini balkonu olması ekstra tatlı bir atmosfer yaratmış. Oda tertemizdi. Türk hamamlı oda tutmuştuk. Modern banyolar bana hitap etse de partnerim bayıldı. Gerçekten güzel bir konseptti banyonun eksisi gideri tıkalıydı ve biraz su kullanımında göle döndü. Odanın eksik tarafı ise kesinlikle kettle, tek kullanımlık kahve ve çaylar ve su idi. Mini bar yoktu. Odamızdan çıkıp şarap almaya gittik mesafe olmadığı için böylece zamandan tasarruf edebildik. Geri döndüğümüzde şarabımızı ısıtıp şöminemizi yaktılar sağolsunlar. Evden minik mumlar getirmiştim çok romantik ve hoş bir ambiyans yakaladık yalnızca oda fazla aydınlık kaldı. Şansımıza ortadaki tahta masa eğimli olduğu için tüm mum masaya akmış. Farkettiğimizde çıkarmak için bütün gün herşeyi denedik fakat iz kaldı çok üzüldük inşallah yöntemini biliyorlardır ve çıkarabilmişlerdir. Haklarını helal ederler umarım. Bizim için hoş bir tecrübe oldu. Fiyat olarak değerlendirecek olursak bence biraz fazla günlük ortalama 350 TL'yi hakediyor. Biz memnun kaldık özellikle aile ortamından. Kış için romantik otel arayanlara tavsiye edilir. Bizde tekrar tercih ederiz fakat mum olayından sonra açıkçası biraz utanıyoruz. Sevgilerle.

5 yıl önce

Semih GÜLTEKİN

Konaklamak İçin gayet güzel bir yer . Çalışanlar çok ilgili. Kahvaltı zamanımı geçirmeme rağmen yine de kahvaltı verdiler :) kaldığım oda da fena değildi. Tavsiye ederim herkese.

5 yıl önce

Nurkan Üçkan İşal

Kahvalti güzel, güler yüzlü işletmecileri. Bizim şanssızlığımızmıdır bilemiyorum fakat bebekli bir ailenin kış aylarinda kalabileceği bir yer değil. Taş evde kaldık oda ısınmak bilmedi klimanin ayarıyla oynanmış klima kendine faydasi yok desem yeridir. Şömine yi yaktırdık oda duman altı oldu bütün gece is dolu bir odada konaklamak zorunda kaldık. O kadar eziyete 2 kişi tek gece 650 tl kesinlikle değmezdi. Keşke o gece orayı terkedip gitmedik diye kendimize çok kızıyorum hala.

5 yıl önce

Sabri Usluer

Bu işletmeyi tek kelimeyle anlat deseler bu kelime kesinlikle MUHTEŞEM olurdu. Birbirimden bağımsız teraslı evleri olsun. Doğası temiz havası olsun. Kesinlikle şirincenin en güzel konaklama yeri. Kız arkadaşıma sürpriz yapmam için Uğur beyin yardımları, çalışan ablanın güleryüzü olsun herşeyi ile muazzam bir işletme. Akşam ağaç evimizin terasında içtiğimiz şarabın tadı ve keyfini asla unutmayacağım. Ayrıca birçok otelde ve pansiyonda konaklama yapmış biri olarak söylemeliyim ki gördüğüm en güzel en doğal kahvaltıydı. Herkese tavsiye edeceğim mükemmel bir yer. Herşey için teşekkürler!

5 yıl önce

Yorum Ekle