Mekan 360

SİVEREK KALESİ VE GENEL GÖRÜNÜM ŞANLIURFA

Görüntülenme - 16387 Yorum Ekle

Hakkımızda

Şanlıurfa Siverek ilçesinde bulunan kale yığma bir tepe üzerinde kurulmuştur. Bölgede yapılan araştırmalara göre Siverek Kalesi’nin tarihi Asurlular dönemine kadar inmektedir. Tarihçi Batlamyus Siverek Kalesi hakkında bazı bilgiler vermektedir:
”Siverek (Konttopolis) Kalesi Asur medeniyetinden kalan büyük kesme taşlarla inşa edilmiştir. Romalılar hazır bulduklar malzeme ile yükseltileri sur ve burçları Mezopotamya'nın en müstahkem kalesi haline getirmişlerdir, fakat Şapur I.in kuvvetleri karşısında şehir yandı, kül oldu halkı hep kılıçtan geçirildi.”
Kale eski Kottopolis şehrini koruma amaçlı olarak yapılmıştır. Romalılar bu kalenin sur ve burçlarını sağlamlaştırarak kullanmışlardır. Daha sonra Bizanslılar da bu kaleden yararlanmışlardır. Batlamyus’a göre kale, Mezopotamya’dan gelecek Arap akınlarına karşı daha da güçlendirilmiştir.
Kale kesme taştan dikdörtgene yakın plan düzeninde olup, yuvarlak kulelerle desteklenmiştir. İçerisinde sarnıç ve yapı kalıntılarına rastlanmıştır. Yakın tarihlerde yapılan restorasyon çalışmaları ile özelliğinden kısmen uzaklaşmıştır.

 

Etiketler

kale sur tarihi asurlar taş toprak yığın 360 vr sanal tur viar turkey video virtual tour turkey mekan360 mekan

Fotoğraflar

Görüşler (4)

Garibullah ÇELEN

Tarihi bulunduğu yer ve çevreye siverek'e hakim manzarasıyla muhteşem fakat bakım ve restorasyon konusunda yetkililerin yağması gereken çok iş var.

5 yıl önce

Mehmet Ali Baturalp

Siverek gerrger caddesi bucak iş merkezi arkasında itahal Çay toptan perakende satış esnafım

5 yıl önce

akif yörük

Kale dediği it kopuğun takıldığı 1-2 yıkık duvar parçası

5 yıl önce

Hkn Dbc

Şehrin üstünde küçük bi park gibi düşünün

5 yıl önce

Yorum Ekle