TAŞFABRİKA CAFE - RESTAURANT & BAR

Hakkımızda

Manisa Merkez'de bulununan işletmemiz, Hükümet Konağı'nın bir alt sokağında yer almaktadır. Eğlence ve binbir renkli sıcak ortamları ile siz misafirlerimizi mekanımızda ağırlamaktan mutluluk duyarız..

 1890 yılında Rum asıllı bir tüccar tarafından makarna ve un fabrikası olarak kurulmuş, uzun yıllar boyunca Balkanların en büyük makarna ve un fabrikası olmuştur.

Balkan Harbi'nin sona ermesinin ardından, 1914 senesinde Yaralı ailesinin mülkiyetine geçen TAŞFABRİKA 1948 yılında Giritligil ailesi tarafından satın alınmış ve 1950 yılında döneminin en önemli iktisadi faaliyetlerinden biri olan pamuk çırçır işletmesine dönüştürülmüştür. Faaliyetine 16 adet dizel motorlu çırçır makinası ile başlayan işletme, sanayileşmenin hızlanması ve elektrik enerjisinin tarım sanayisinde etkin kullanılmasına takiben, 21 adet elektrik çırçır makinası ile 1986 yılına kadar bölgede yetişen pamukları çırçırlamaya devam etmiş ve 1986 yılından sonra bir süre depo olarak kullanılmıştır.

2006-2008 yılları arasında aslına uygun olarak restorasyonu yapılan TAŞFABRİKA 2014 yılında, 1890 yılındaki görüntüsüne bürünerek ve geçmişin izlerini günümüze taşıyarak, TAŞFABRİKA Café-Restaurant & Bar olarak kapılarını sizlere açmıştır...

Etiketler

eğlence bar restoran yeme icme canli-muzik keyif huzur güleryüz hoş-vakit alkol kokteyl sıcak ortam

Görüşler ()

Yorum Ekle