TIP FAKÜLTESİ ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

Hakkımızda

Atatürk Üniversitesi’nin en eski fakültelerinden biri olan ve 1962 yılında kurulan Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri, Cerrahi Tıp Bilimleri ve Dahili Tıp Bilimleri olmak üzere 3 bölümden ve bunlara bağlı 38 ana bilim dalından oluşmaktadır. Bünyesinde toplam 1200 fiili yatak kapasiteli Yakutiye ve Aziziye olmak üzere 2 uygulama ve araştırma hastanesi bulunan Tıp Fakültesinde 81 profesör, 54 doçent, 55 yardımcı doçent, 1 öğretim görevlisi, 316 araştırma görevlisi ve 6 uzman görev yapmaktadır. Günün koşullarına uygun teknoloji ile donanımlı hastaneler, Doğu Anadolu Bölgesinde 14 vilayete sağlık hizmeti sunmaktadır.
Endoskopik cerrahi (Kolesistektomi vb.) ve onkolojik cerrahi gibi modern cerrahi işlemler, açık kalp operasyonları, erişkin ve çocuk endoskopik işlemler, hemodiyaliz, erişkin ve çocukta tanı ve tedavi amacıyla kalp kateterizasyon işlemleri, prematüre çocuk bakımı, radyoterapi, ESWL ile taş kırma gibi modern tedavi metotlarının uygulandığı Araştırma ve Uygulama Hastaneleri; MRI, Dijital Angiografi, Spiral Tomografi, Nükleer Sintigrafi gibi modern laboratuvar olanakları ile Doğu Anadolu Bölgesi’nin en gelişmiş sağlık kuruluşlarıdır.
Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümünün; Anesteziyoloji ve Reanimasyon, Çocuk Cerrahisi, Genel Cerrahi, Göğüs Cerrahisi, Göz Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Kalp-Damar Cerrahisi, KBB Hastalıkları, Nöroşirürji, Ortopedi ve Travmatoloji, Patoloji, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahisi, Üroloji, Dahili Tıp Bilimleri Bölümünün; İlk ve Acil Yardım, Adli Tıp, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Dermatoloji, Farmakoloji, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon, Göğüs Hastalıkları, Halk Sağlığı, İç Hastalıkları, Kardiyoloji, Klinik Bakteriyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları, Nöroloji, Nükleer Tıp, Psikiyatri, Radyodiagnostik, Radyasyon Onkolojisi, Tıbbi Genetik Temel Tıp Bilimleri Bölümünün; Anatomi, Biyokimya, Biyoistatistik, Fizyoloji, Histoloji ve Embriyoloji, Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji, Tıbbi Biyoloji ve Tıp Eğitimi ana bilim dalları bulunmaktadır.
Uluslararası ölçütlere uygun tıp eğitimi gerçekleştiren ve eğitim öğretimin 3 yıl temel tıp bilimleri, 2 yıl klinik bilimler ve 1 yıl da aile hekimliği dönemi olmak üzere 6 yılda tamamlandığı Tıp Fakültesine her yıl ortalama 130 öğrenci alınmaktadır. Fakültenin amacı, çağdaş bilgi ve beceri ile donanımlı, araştırma ve sorun çözme yeteneği gelişmiş, kültürel birikim ve iletişim becerisine sahip, mesleğini insani değerleri ve etik kuralları gözeterek yapan hekimler yetiştirmektir.

Etiketler

erzurum ataturk üniversitesi

Fotoğraflar

Görüşler (5)

Zarak Khan

I like turky in love with this country thier nation thier Presendent thier rull regulation thier beauty. . I like . Its my wish that i study there.but its mey be or mey be nt ..comet my wish...i pray that i want to there

5 yıl önce

HAMZA TOPRAK

Tıp Fakültesi Atatürk Üniversitesinin en eski fakültelerinden biridir. Fakülte 1962 yılında kurulmuştur. Temel Tıp Bilimleri eğitimi için fakültenin ilk öğrencileri, 1964 yılında Hacettepe Üniversitesine gönderilmiştir. Yıllık öğrenci kontenjanı 211'dir. Eğitim dili Türkçe ve İngilizcedir. Fakültede 2014 yılı itibarıyla 42 Anabilim dalında 99 profesör, 47 doçent ve 85 yardımcı doçent çalışır. 26 Ekim 1970 tarihinden beri fakülteden 4500 den fazla hekim mezun olmuştur. 2003-2004 eğitim yılından beri fakülteden, Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesinin toplam 93, Erzincan Üniversitesi Tıp Fakültesinin toplam 101 öğrencisi eğitim almaktadır. 2014-2015 eğitim döneminde 1149 lisans ve 307 tıpta uzmanlık öğrencisi olmak üzere toplam 1453 öğrenci fakültede eğitim görmektedir. Ayrıca Mastır ve Doktora yapan 9 öğrencisi bulunmaktadır. Fakültenin ana bilim dalları Temel, Dâhili ve Cerrahi Tıp Bilimleri olmak üzere üç bölümdür. Eğitim süresi Türkçe bölümünde 6 yıl , İngilizce Bölümünde 7 yıldır (3 yıl klinik öncesi, 2 yıl klinik ve, 1 yıl İntörnlük). Fakülte hastenesi: Fakülte, Araştırma Hastanesi ve Uygulama Merkezinde toplam 1450 yatak kapasiteli hastaneye sahiptir. Hastanenin acil servisi 24 saat hizmet vermektedir. Fakülteye Ulusal Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (ÖSS) ile öğrenci alınmaktadır. Eğitim planında yer alan bütün zorunlu teorik ve uygulama ders sınavlarını başarıyla tamamlaması üzerine, öğrenciler Tıp Doktoru unvanı almaktadırlar. Tıp Doktoru olan öğrenciler Türkiye'deki hastanelerde ve özelde pratisyen hekim olarak çalışabilmektedir

5 yıl önce

ERZURUMLU

Süper hizmet

5 yıl önce

Davut bağlan

Numara yanlış diyor çocuk metebolizma bölümü var mı pku hastaları için

7 yıl önce

ELHAM İŞ

6 yıl önce

Yorum Ekle