Hakkımızda

Hayata açılan sıcacık,güvenli ve çağdaş bir pencere:URLA YAŞAM


13 Haziran 2012 Çarşamba günü resmen açılan Urla Yaşam misafirlerini bekliyor...
Artık bakıma ihtiyacı olan yakınlarınızı emanet edebileceğiniz güvenli bir adres var
En son teknolojik altyapıyla donatılmış Urla Yaşam Özel Bakım Ünitesi’nde, sevgi ve şefkate dayalı hizmet anlayışıyla, misafirlerimizin ister belirli bir süre boyunca ister dönemsel ister sürekli olarak bakımını yapıyoruz. Artık tatile, iş seyahatine çıkarken gözünüz arkada, aklınız evinizde kalmayacak!
Urla Yaşam Özel Bakım Ünitesi, ülkemizin önemli toplumsal sorunlarından biri haline gelen kendi başına yaşamını idame ettiremeyen, ileri yaştaki kişilerin bakımına çözüm sunuyor. Ünite; alanında uzman hekim, hemşire, psikolog, sosyal hizmet uzmanı ve deneyimli yaşlı bakım elemanlarıyla 55 yaş üstü Alzheimer, Demans, Parkinson, Paralizi, Pleji gibi hastalıklara sahip; Dekübitis tanılı, kolostomili, ağız yoluyla gıda alamayan PEG'li ve nazogastrik sondalı veya ameliyat sonrası bakıma ihtiyaç duyan kişilerin bakımlarını yapıyor.
Altyapısı en son teknolojiye göre oluşturulan Özel Bakım Ünitesi, alanında örnek bir yapı oluşturuyor. Toplam 52 kişiye bakım hizmeti verebilen Ünite, 36 standart, 8 süit odadan oluşuyor. Tüm odalar gerektiği zaman bir yoğun bakım ünitesi işlevi üstlenebiliyor. Tüm odalarda yara yapmayan, özel üretilmiş ortopedik yataklar mevcut. Uzman fizyoterapist kontrolünde yatak içi fizik tedavi egzersizleri de misafirlere sunulan hizmetler kapsamında yer alıyor.
Misafirlerimiz, 7 gün 24 saat uzmanların gözetiminde
Ünitede kalan misafirlerin odaları, sağlık personeli tarafından 24 saat kamera sistemiyle izleniyor. Aynı şekilde misafirlerin yakınları da kendilerine tahsis edilen özel şifreyle dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar diledikleri zaman yakınlarının durumunu internet üzerinden takip edebiliyor.
Her şeyde olduğu gibi beslenmeleri de itinalı
Ünitede kalan misafirlerin yemek servisi odalarına yapılıyor ve ihtiyacı olanların beslenmesine bakım asistanları destek veriyor.  Misafirlerin yemeklerini dilekleri zaman yiyebilmeleri amacıyla yemek servisleri soğumayan termal kaplarda yapılırken, dileyenler yemeklerini Urla Yaşam’ın restoranında da yiyebiliyor.
Hastane atmosferinden uzak, evinizin konforunda
Geriatri alanında uzman sağlık ekibinin 7 gün 24 saat görev yaptığı Ünite; TV odası, dinlenme salonu ve oyun odası gibi ortak yaşam alanlarını da barındırıyor. Ünite, çağın en ileri tıbbi bakım ve hasta tedavi yöntemlerini hastane atmosferinden uzak, ev sıcaklığında ve üst düzey konforla sunuyor.
Tertemiz havası nedeniyle “Ege’nin akciğeri” olarak bilinen Urla’da kapılarını açan Ünite, misafirlerine doğanın içinde alternatif bir yaşam olanağı da tanıyor. Sosyal hizmet uzmanlarının kontrolünde düzenlenen, sıkmayan ve yormayan eğlendirici aktiviteler, küçük oyunlar ve hobi etkinlikleriyle canlı bir sosyal ortam yaratılarak, rehabilitasyon ve iyileşme süreci destekleniyor.  Ayrıca sakinlerin kişisel bakımları için kuaför hizmeti de veriliyor. 
Aklınız yakınınızda kalmayacak!
Ünitenin tüm misafirleri kamera sistemi aracılığıyla 24 saat titizlikle gözlem altında tutuluyor. Kurum hekiminden kat hemşirelerine kadar tüm ekip, ani sağlık değişimleri olsun olmasın, en küçük istemlere dahi anında yanıtlama ve müdahale etme bilinciyle görev yapıyor. Özenle düşünülmüş, titizlikle planlanmış, tıp biliminin ışığında profesyonelce hazırlanmış olan Ünite, size ya da yakınınıza sağlıklı, şefkatli ve sevgi dolu yeni bir yaşam tarzı sunuyor.
Ortak yaşam alanları
Modern,ferah bir ortam…Urla Yaşam’da sakinlerin vakitlerini verimli geçirecekleri farklı alanlar yer alıyor. Dinlenme ve çay salonu modern tarzdaki dekorasyonu ve şıklığıyla konuklarına ferah bir atmosfer sunuyor. Sakinler diledikleri zaman iç aydınlatıcı bu mekânda bir araya gelerek sohbet edebiliyor ya da televizyon seyredebiliyor.
Ev yemeği tadında lezzetler
Sakinlerin sağlıkları dikkate alınarak diyetisyen kontrolünde oluşturulan menüler, Urla Yaşam’ın mutfağında hazırlanıyor ve nezih bir ortamda sunuluyor. Sakinler oldukça şık tasarlanmış, doğa manzaralı restoranda ev yemeği lezzetlerini tadabiliyor. Üç ana öğünün yanı sıra bir de ara öğün yemek servisinin yapıldığı restoranda diyet yemek seçeneği de bulunuyor.
Keyifli bir sosyal ortam
Tertemiz havası nedeniyle “Ege’nin akciğeri” olarak bilinen Urla’da kapılarını açan Ünite, sakinlerine doğanın içinde alternatif bir yaşam olanağı da tanıyor. Sosyal hizmet uzmanlarının kontrolünde düzenlenen, sıkıcı ve yorucu olmayan eğlendirici aktiviteler, küçük oyunlar ve hobi etkinlikleriyle canlı bir sosyal ortam yaratılıyor. Ayrıca sakinlerin kişisel bakımları için kuaför hizmeti de veriliyor.

 

Etiketler

darüşşafaka huzurevi bakımevi bakım yaşlı güvenli huzurevi en temiz huzurevi nerede urla huzurevi urla yaşam

Fotoğraflar

Görüşler (5)

Cem Ozerden

Allah düşürsün

5 yıl önce

Mansur Çelik

Türkiye'nin en iyisi

7 yıl önce

Mehmet Rende

6 yıl önce

Erol Inan

7 yıl önce

taner ilhan

5 yıl önce

Yorum Ekle