Mekan 360

Hakkımızda

Veryeriler İnşaat Müyesser&Mehmet Veryeri Sanat Galerisi’nde düzenleyecekleri yeni sergilerle sanata destek vermeyi sürdürüyor. 18 Haziran’da Mahmut Karatoprak’ın sergisiyle sezonu açacak olan galeri yaz boyunca birçok sanatçıya ev sahipliği yapacak.
 
Alaçatı’da yaptığı taş evler ile dikkat çeken ve Alaçatı’yı İstanbulluların ikinci adresi yapan Veryeriler İnşaat, sektörde bir ilke imza attı ve firmanın Alaçatı’daki satış ofisini sanat galerisine dönüştürdü. Müyesser& Mehmet Veryeri Sanat Galerisi 18 Haziran’da Mahmut Karatoprak’ın sergisi ile kapılarını sanatseverlere açıyor. Veryeriler İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Alp Arslan Veryeri ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alpan Veryeri’nin desteği ve Art Shop- Çatı Sanat Galerisi işbirliği ile 18 Haziran- 14 Temmuz 2011 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek olan sergi Karatoprak’ın ahşap ve yağlıboya üzerine yaptığı çalışmalardan oluşuyor.
 
1979 yılında Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu’ndan mezun olan Mahmut Karatoprak İsviçre, Almanya ve Türkiye’de grafik, illüstrasyon, karikatür, çizgi roman, strip-bant ve resim çalışmaları yaptı. Üç eseri Basel Plastik Sanatlar ve Karikatür Müzesi’ne kabul edilen Karatoprak halen Erciyes Üniversitesi G.S.F.’de Öğretim Görevlisi olarak çalışmalarını sürdürmektedir.
 
Karatoprak’ın eserleri gerek kullanılan teknik ve malzeme, gerekse seçilen konu ve kendine özgü anlatımıyla “geçmişin sessiz tanıklığı”nı yaparken sanki geleceğe ait kehanetlerde bulunacak bilge tavrıyla modern dünyanın pencerelerinden görsel alanımıza sızar.
 
Alpan Veryeri yaz sezonu boyunca birçok sanatçının sergisine ev sahipliği yapacak olmalarından duydukları memnuniyeti dile getirerek “Firma olarak sanata ve sanatçıya destek vermek gerektiğini düşünüyoruz. Alaçatı’daki satış ofisimiz de hem konumu itibariyle hem de mimari açıdan sergi alanı olarak kullanılmaya müsait. Geçtiğimiz sezon düzenlediğimiz sergiler beğeni ile takip edildi. Bu yıl da Art Shop- Çatı Sanat Galerisi işbirliği ile iddialı sergileri sanatseverlerle buluşturacağız” dedi.

 

Etiketler

sanat galeri mekan360 sergi sanaltur alaçatı 360 vr sanaltur sanal tur viar turkey video virtual tour turkey mekan360 mekan

Görüşler ()

Yorum Ekle

Sokak Görünümü