VETERİNER FAKÜLTESİ ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

Hakkımızda

Hayvanlardan insana geçen hastalıkların önlenmesine yönelik çalışmalarla yaşam kalitesini artırarak, toplum sağlığını koruyacak ve ülkenin ihtiyacı olan hayvansal üretimi gerçekleştirecek olan veteriner hekimleri yetiştirmeyi amaçlayan Veteriner Fakültesi, 30.05.1997’de kurulmuş ve 2000-2001 öğretim yılında öğrenci alarak faaliyete başlamıştır. Veteriner Fakültesinde; evcil hayvan nesillerinin iyileştirilmesi, sağlıklarının korunması, hastalıklarının önlenmesi, hayvansal ürünlerin artırılması, hayvansal besinlerin niteliğinin ve insan sağlığına uygunluğunun kontrolü konularında eğitim öğretim, araştırma ve uygulama yapılmaktadır.
Veteriner Fakültesi; Veteriner Hekimliği Temel Bilimleri, Klinik Öncesi Bilimler, Klinik Bilimler, Zootekni ve Hayvan Besleme, Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi bölümleri ile Fizyoloji, Biyokimya, Anatomi, Histoloji-Embriyoloji, Farmakoloji ve Toksikoloji, Mikrobiyoloji, Patoloji, Viroloji, Parazitoloji, Cerrahi, İç Hastalıkları, Döllenme ve Suni Tohumlama, Doğum ve Jinekoloji, Biyometri, Genetik, Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları, Hayvan Sağlığı Ekonomisi ve İşletmeciliği, Zootekni, Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi ana bilim dallarından oluşmaktadır.
Bünyesinde birçok laboratuvar bulunan ve derslerin çoğunlukla uygulamalı olarak yürütüldüğü Veteriner Fakültesinde 4 profesör, 3 doçent, 22 yardımcı doçent ve 8 araştırma görevlisi görev yapmaktadır.

Etiketler

erzurum ataturk üniversitesi

Fotoğraflar

Görüşler (5)

hayaller hayatlar

Sorum olacaktı. Evcil hayvan götürdüğümüzde ücret alıyorlar mı? Acil cevaplar mısınız?

5 yıl önce

ayse memioglu

Doktorlar çok ilgili ve yardımsever. Ancak sokakta bulduğumuz yaralı hayvanı tedavi için götürdüğümüzde üniversite para alıyor. Bunun ücretsiz olması gerekmez mi?

5 yıl önce

HayatGamerHD

Mükemmel bir ilgi alaka var tüm hekimler çok değerli

5 yıl önce

Filiz Balci

Böyle mükemmel veteriner hekimler olamaz bence bir senedir tanıyorum ve tebrik ediyorum harikasınız sevgi dolusunuz

6 yıl önce

Turgay ALTINDAĞ

Atatürk Üniversitesi Kampüsünün Stad girişi kısmında bulunur.

6 yıl önce

Yorum Ekle